Bunyols de bacallà

22.11.2015 18:12
  • Bunyols de Bacalla
  • Delicatessen culinaria originaria del Pla de l'Estany. Separa els rovells de les clares i barreja'ls amb la farina i la llet fins a obtenir una pasta fina. Afegeix a la pasta els alls matxucats al morter, el julivert i el llevat. Incorpora per últim el bacallà esmicolat i deixa reposar la pasta 30 minuts. »Munta les clares a punt de neu i incorpora-les suaument a la pasta. Rectifica el punt de sal. Escalfa l'oli en una paella a foc fort. Fes petites boles de massa amb 'una cullera de postres i aboca-les a la paella. Treu els bunyols de la paella quan siguin daurats i serveix-los .

Instruccions

En un bol barregeu la farina, el llevat, la llet i els rovells d’ou. Feu una pasta en el morter o en una picadora amb el bacallà, l’all i el julivert, i afegiu-la al bol. Munteu les clares a punt de neu i afegiu-les a la barreja anterior Agafeu porcions de la massa, arredonint-les, i fregiu-les amb oli abundant i calent. Escorreu els bunyols sobre un paper absorbent.

Volver